Bemutatkozás Off-Road Önkormányzat Turizmus Somogybabod Info Intézmények Rendezvények Aktuális Térkép E-mail Home

 

Ha a megyén belül Somogybabod nevét említjük, akkor szinte mindenkinek az a takaros észak-somogyi település jut eszébe, amely a megyeszékhelytől 40, Balatonlellétől azonban mindössze 16 kilométerre található, a Kaposvárt a Balatonnal összekötő út mentén.

Ha külföldön kérdezzük ugyanezt - akkor különösen a terepjárós berkekben élő emberek számára - szinte kivétel nélkül arra a falura gondolnak, ahová évente egyszer egész Európa off-road (terepautózás) rajongói felkerekednek.

A Papp László által szervezett rendezvény híre már egész Európában elterjedt. Pünkösd táján nagy népvándorlás indul Babodra. 1985-től itt rendezik meg Európa legnagyobb terepjáró fesztiválját. A Benelux államokból és német nyelvterületekről érkeznek legtöbben. Valamennyi szomszédos országból vannak indulók. Mellettük olasz, cseh és egyéb versenyzők neveznek. Mintegy ezer autó küzd a húszezer fős nézősereg előtt 7 versenyszám 11 kategóriájának ügyességi és gyorsasági versenyszámaiban. A nézőket számtalan kiegészítő program szórakoztatja, szolgálja három napon át.
A versenypályák a falu északkeleti részén, a domboldalban találhatók. Az ugyanott kialakított kemping közel félezer férőhelyes. A faluban is működik egy külföldi tulajdonban lévő kemping. A terepjáró-pálya egész éven át használható.

Somogybabod térsége kiváló kiránduló- és gombázóhely. A vadászat kis létszámú vadásztársaságban, illetve vendégvadász-fogadás keretében zajlik. A Tuskósi Vadászegylet a Látrány-Gamási hát erdőségekkel borított részén és a környező mezőgazdasági művelésű területeken birtokosként gazdálkodik. Egyéni vendégvadászok, valamint kisebb vadászcsoportok részére szervez nagyvad vadászatokat. A Vadászegylet célja, hogy a hagyományos vadászati módszereket és vadászati kultúrát fenntartsa. A háborítatlan vidéken hosszú évtizedeken óta példás vadgazdálkodás folyik, melyet két világhírű sportember, a közelmúltban elhunyt Bay Béla, valamint az Agrofema Kft. Tulajdonosa, Fenyvesy Csaba neve fémjelez.

Szálláshelyek Somogybabodon:

Somogybabod korszerű minden komforttal ellátott lakóházaiban készen állnak a falusi vendégfogadásra. A Balaton közelsége, a háborítatlan erdős környezet, a nemzetközi hírű tavaszi sportrendezvény, a szentkúti búcsújáróhely népszerűsége és a folyamatosan bővülő turisztikai célzatú beruházások azt eredményezhetik, hogy a jövőben remélhetően rendszeresebb és nagyobb vendégforgalom kezdődik Somogybabodon.

Info: Tel.: 85/327-114 (Polgármesteri Hivatal)
E-mail: info@somogybabod.hu

Off- Road képei: